bowie-david-046-c-moa-1973-jpg.jpg

Tegnap történt: David Bowie Madison Square Gardenben rendezett koncertjén összeesett, a fellépés után zenésztársainak kellett őt felsegítenie, Ziggy Stardust az utolsó energiáit is felhasználja monstre turnéján. Heti hírrovatunk következik.

gty_david_bowie_ziggy_1972_yellow_thg_120605_wblog.jpgTavaly nyáron jelent meg a The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars, mely végre elhozta azt, amelyet mindannyian évek óta vártunk: David Bowie igazi rocksztár lett, ahogyan az őt már régóta megillette. Az album nem csak az Egyesült Királyságban, hanem az USA-ban is hatalmas siker, olyannyira, hogy hatására még Ziggy, elnézést, Bowie előző lemeze, a Hunky Dory is visszakerült az eladási listák első felébe. Az őrült munkatempó azonban úgy tűnik, nyomát hagyta az előadón, ez tegnap vált egyértelművé, amikor is Ziggy Madison Square Gardenben tartott fellépése után szó szerint lábra sem tudott állni, barátainak kellett a pihenőrészlegre segíteniük (a kép balra a koncert előtt készült). Ennek ellenére állítólag a zenevilág jelenleg legegyedibb sztárja a turnén is írja következő lemezének anyagát, reméljük, ezt minél hamarabb hallhatjuk majd. De azért vigyázz magadra David és továbbra is maradj távol a drogoktól! Arról egyelőre nincs információ, hogy Bowie mai, Radio City Music Hall-beli koncertje elmaradna.

Ma este mutat be a televízió - az HBO csatornára kell hangolni a készülékeket, vagy ide kapcsolni - egy tévésorozatot, ami a lemezipar működéséről szól, a Bakelit című műsor első adása nyolc órakor kerül képernyőre.

Már csak két hetet kell várni a Pink Floyd nyolcadik lemezére, amely a misztikus The Dark Side Of The Moon címet viseli! David Gilmour és Roger Waters zenekarának két évvel ezelőtti anyaga, a Meddle egy igazi progresszív klasszikus lett, amelyet viszont tavaly egy gyengébb album követett (Obscured By Clouds). A pletykák szerint igen nagyszabású új lemez összes szövegét Waters jegyzi, reménykedjünk benne, hogy nem lesz nagy bukás. Persze az is kérdés, hogy lehetséges-e a Meddle sikerét megismételni?

Alig egy hete jelent meg az Iggy & The Stooges néven újra összeállt Stooges harmadik albuma, a Raw Power. Miután az Elektra két lemez után dobta a zenekart és az némi szünet után újraalakult, a Columbia kiadóhoz szerződött le, a friss album viszont már most a régi rajongók kereszttüzébe került, ugyanis szerintük Iggy Pop barátja, David Bowie bénán keverte a kiadványt, amely így majdnem hallgathatatlan lett. A legtöbbeknek azonban nincs baja az album nyers hangzásával, viszont kéne már egy név ennek az új, agresszív zenei stílusnak...


Rövidhírek, egy mondatban
:

- Végleges a döntés a fellebbezés után: nem kapott Japán vízumot Mick Jagger 1969-es drogügyei miatt, így a The Rolling Stones nem tud fellépni a felkelő nap országában.

121110-rollingstones-21-rect-1352663899.jpg


- Szintén Stones: megvan a január 18-i, Los Angeles-i segélykoncert végső kasszája: sikerült mintegy 350 ezer dollár adományt összegyűjteniük a tavaly decemberben, Nicaraguában történt földrengés áldozatainak - tudtuk mi mindig, hogy Keith Richards mérges tekintete érző szívet takar!

- Január 14-én negyven országban közvetítették szateliten keresztül élő televíziós adásban Elvis Presley koncertjét, az Aloha From Hawaii-t, a poptörténet eddigi legnagyobb és legdrágább műhold-közvetítése két és fél millió dollárba került, de cserében nagyon sokan szórakoztak a tévéképernyők előtt: megvan a becsült nézőszám, tessék megkapaszkodni, mintegy egymilliárd kétszázmillióan követték élőben az eseményt (az USA-ban viszont még mindig nem került adásba)!

- Letartóztatták Phil Lesh-t a Grateful Dead basszusgitárosát Marin Countyba található otthonában, drogbirtoklásért. Hiába, valaki számára sosem ér véget a hippikorszak!


Tavalyi felvételen a legfrissebb Bowie-album nagy slágere:


a teljes Raw Power:

 

https://devrecorder.blog.hu/1973/02/15/david_bowie_osszeesett_heti_hirmix_1973_februar
David Bowie összeesett - Heti hírmix (1973. február 15.)

A bejegyzés trackback címe:

https://devrecorder.blog.hu/api/trackback/id/tr308390356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása